Ebury

05.09.2018

Polscy przedsiębiorcy z dostępem do innowacyjnej usługi SWIFT gpi

Ebury – jako pierwszy FINTECH na świecie – wprowadzi usługę, która pozwoli przedsiębiorcom na śledzenie międzynarodowych płatności w czasie rzeczywistym. A to tylko jeden z wielu atutów SWIFT gpi.

Ebury, czyli FINTECH wspierający polskich przedsiębiorców w rozwoju międzynarodowym m.in. w obszarze rozliczeń transakcji walutowych, po raz kolejny poszerza zakres świadczonych usług. Tym razem, Ebury – jako pierwszy FINTECH na świecie – wdraża „SWIFT global payments innovation”, w skrócie SWIFT gpi.

Jakie korzyści ta usługa daje polskim przedsiębiorstwom działającym na rynku międzynarodowym? Ma ona trzy podstawowe atuty:

Usługa pozwala także przedsiębiorstwom śledzić ich międzynarodowe płatności w czasie rzeczywistym, zapewniając niespotykany wcześniej poziom jawności, a tym samym zapewnia firmom najwyższy poziom bezpieczeństwa. SWIFT gpi stwarza przedsiębiorcy pełną kontrolę nad transakcjami płatniczymi.

Od razu dostrzegliśmy atuty SWIFT gpi i jesteśmy przekonani, że będzie to niezwykle pomocne narzędzie dla polskich eksporterów i importerów. Zwłaszcza, że krajowe przedsiębiorstwa coraz częściej dostrzegają nowe możliwości jakie dają im FINTECHy. Tym bardziej cieszymy się, że Ebury jako pierwszy FINTECH na świecie oferuje SWIFT gpi. Fintechowa rewolucja nabiera rozpędu i co ważne, jej głównymi beneficjentami są przedsiębiorcy”, mówi Jakub Makurat, dyrektor generalny Ebury Polska.

Już wkrótce polscy przedsiębiorcy – klienci Ebury - będą mogli skorzystać z nowych możliwości od tego samego momentu co ich firmy z Zachodniej Europy. Usługa będzie dostępna dla wszystkich firm korzystających z usług Ebury, niezależnie od ich wielkości i skali działalności międzynarodowej.

Wprowadzenie usługi SWIFT gpi do oferty polskiego biura Ebury to przede wszystkim odpowiedź na potrzeby naszych klientów, którzy coraz śmielej prowadzą swoje interesy na międzynarodowych rynkach. Dla rodzimych eksporterów i importerów bezpieczne, a przy tym szybkie i innowacyjne, narzędzia płatnicze to często klucz do sukcesu na wymagających rynkach, w tym egzotycznych, takich jak rynki azjatyckie czy afrykańskie– dodaje Jakub Makurat.

Informacje o firmie

Ebury to międzynarodowa instytucja pieniądza elektronicznego specjalizująca się w usługach finansowych dla małych i średnich przedsiębiorstw, zwłaszcza importerów i eksporterów. Ebury to FINTECH, który pomaga przedsiębiorstwom rozwijać biznes na rynkach zagranicznych, eliminując bariery w obszarze rozliczeń, transakcji walutowych i zarządzania ryzykiem walutowym. Ebury świadczy także usługi finansowania handlu zagranicznego oraz prowadzi konta płatnicze służące do inkasa należności w walutach obcych.

Ebury umożliwia transakcje w ponad 140 walutach, w tym wielu walutach odległych krajów (m.in. rupia indyjska, chiński juan, real brazylijski, tajski baht, lira turecka czy meksykańskie peso) oraz dostarcza sprawdzone rozwiązania w handlu zagranicznym, pozwalające chronić firmom ich marże.

Gwarancją bezpiecznej współpracy z Ebury jest działalność pod nadzorem FCA (brytyjskiego odpowiednika KNF), jako Instytucji Pieniądza Elektronicznego. W Polsce Ebury jest członkiem i aktywnie współpracuje z British Polish Chamber of Commerce (Brytyjsko Polska Izba Handlowa).

Dodatkowe informacje: